Zuivelvrije kwarktaart met aardbeien

Ben je op zoek naar écht een lekkere, zuivelvrije kwarktaart? Dan heb je die nu gevonden! Want dit is echt veruit de lekkerste en meest romige kwarktaart die ik ooit gemaakt en geproefd hebt. Maar dan wel zonder zuivel.

zuivelvrije kwarktaart met aardbeien - gezondegezinnen.nl

In dit recept gebruik ik aardbeien voor de ‘kwark’ laag, maar je kunt natuurlijk elk soort fruit gebruiken. Door de kokos smelt de aardbeienlaag als het ware op je tong en ervaar je echt het romige dat je anders alleen met zuivel voor elkaar krijgt. Wij maakten deze voor het eerst voor de verjaardag van onze jongste dochter en iedereen was super enthousiast. Een aanrader én een blijvertje dus in huize Nijman. En bij jou?

 

Dit heb je nodig voor 1 zuivelvrije kwarktaart met aardbeien

  • 150 gram rozijnen
  • 385 gram cashewnoten
  • 150 gram + 2 eetlepels kokosolie
  • 350 gram (diepvries)aardbeien
  • 2 gram agaragar
  • 200 gram kokosmelk
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille essence (optioneel)

 

En zo maak je deze overheerlijke taart

Stop de rozijnen, 200 gram cashewnoten en 2 eetlepels kokosolie in een keukenmachine en maal deze fijn. Dit is je bodem. Verdeel de massa over een, met bakpapier beklede,  (ronde) springvorm. Laat deze opstijven in de koelkast.

Breng de aardbeien met de kokosmelk aan de kook. Laat zachtjes koken, nadat je de agaragar hebt toegevoegd. Intussen maal je de rest van de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg dan de aardbeien met kokosmelk, de kokosolie, kokosbloesemsuiker, kaneel en vanille essence toe. Maal dit tot een glad geheel.

Schenk het kokos-aardbeienmengsel op de taartbodem. Laat dit even opstijven in de koelkast, voordat je de topping versiert met verse aardbeien. Laat de zuivelvrije kwarktaart dan minimaal 4 uur verder opstijven in de koelkast voordat je deze aansnijdt.

Ben jij ook de keuken ingedoken om dit recept te maken? Leuk!

Plaats een reactie hieronder of laat jouw variant zien op Instagram, Facebook of Pinterest met de tag #GezondeGezinnen en #SimpelenGezond.

Laat een reactie achter

Bekijk ook eens de handige kookboeken

Fysiek kookboek “Etenswijs” met meer dan 120 recepten

E-book "Zonder pakjes en zakjes"

E-book “Suikervrije tussendoortjes”

E-book "Ontbijten doe je zo!"