Koken zonder pakjes en zakjes

Ik weet het nog zo goed, het moment dat we (manlief en ik) besloten om zonder pakjes en zakjes te gaan koken. Ik was net afgekickt van een jarenlange cola-light verslaving. Daar voelde ik me zo goed bij, dat ik ook de E-nummers uit de pakjes wereldgerechten en andere kant-en-klaar mixen niet meer in mijn…

zelf zonder pakjes en zakjes koken - gezondegezinnen.nl

Ik weet het nog zo goed, het moment dat we (manlief en ik) besloten om zonder pakjes en zakjes te gaan koken. Ik was net afgekickt van een jarenlange cola-light verslaving. Daar voelde ik me zo goed bij, dat ik ook de E-nummers uit de pakjes wereldgerechten en andere kant-en-klaar mixen niet meer in mijn ‘schone lichaam’ wilde stoppen.

Hoe dan?

Hoe we dat moesten doen, was nog wel een ‘dingetje’. Want hoe maak je bijvoorbeeld nasi lekker? Met alleen wat peper en zout kom je niet zo ver. Dus gingen we op zoek naar alternatieven. Dat bleek nog best een uitdaging te zijn, want waar begin je? We wilden in ieder geval een gezonder alternatief voor nasikruiden, dus zijn we eerst gaan kijken wat er op de verpakking van de kant-en-klare nasimix staat en aan de hand daarvan hebben we onze eigen kruidenmix gemaakt. Daarvoor hebben we verschillende kruiden aangeschaft en inmiddels is onze voorraad behoorlijk gegroeid.

Onze favoriete kruidenmixen

Ik ben erg blij met onze zelf gemaakte kruidenmixen. En omdat ik weet dat wij niet de enigen zijn die worstelen met het koken zonder pakjes en zakjes heb ik onze favoriete en meest gebruikte kruidenmixen in een e-book gegoten. Daarnaast vind je in dit praktische e-book ook een variatie aan stamppotten, soepen en diverse andere gerechten aan. Hiermee maak je, elke avond opnieuw, van jullie diner een gezonde en vooral lekkere maaltijd. Zonder toevoegingen, E-nummers of andere gefabriekte stoffen. Uiteraard ontbreken ook de gezonde varianten van fastfoodrecepten niet in dit handige e-book.

Download het e-book hier

Wil jij ook je avondmaaltijden gezonder maken? Download dan hier het e-book ‘Zonder pakjes en zakjes” >>>

Ben jij ook de keuken ingedoken om dit recept te maken? Leuk!

Plaats een reactie hieronder of laat jouw variant zien op Instagram, Facebook of Pinterest met de tag #GezondeGezinnen en #SimpelenGezond.

Laat een reactie achter

Bekijk ook eens de handige kookboeken

Fysiek kookboek “Etenswijs” met meer dan 120 recepten

E-book "Zonder pakjes en zakjes"

E-book “Suikervrije tussendoortjes”

E-book "Ontbijten doe je zo!"