Zoete aardappelsoep met ingrediënten uit de supermarkt

Sinds wij de bataat, oftewel de zoete aardappel, hebben ontdekt, gebruiken we deze knol te pas en te onpas. Zo vinden wij broccoli of bloemkool met bataat veel lekkerder smaken dan met aardappel. En ook de combi rode kool met bataat is een topper.

zoete aardappelsoep - gezondegezinnen.nl

Dat je ook lekkere soep kunt maken van de zoete aardappel bewijst dit recept wel. En met de ingrediënten uit de supermarkt staat deze zoete aardappelsoep zo op tafel. Eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor een pan soep

  • 2-3 (flinke) zoete aardappels (niet van die kleintjes, dan krijg je veel te weinig soep)
  • 2 tenen knoflook
  • 3-4 uien
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel Keltisch zeezout
  • Peper en kerriepoeder naar smaak
  • Klontje roomboter of kokosolie
  • 1 liter water

 

En zo maak je deze heerlijk zoete aardappelsoep

Snijd de uien en knoflook in stukjes en fruit deze halfgaar in een klontje vet. Snijd de zoete aardappel in stukken (hoeft niet heel klein, want je gaat het nog pureren) en voeg deze toe aan de pan. Giet er een liter water bij en voeg het Keltisch zeezout toe. Breng het geheel aan de kook en kook net zolang totdat de zoete aardappel gaar is. Zet dan de staafmixer op er pureer tot een gladde soep. Voeg dan de kokosmelk, peper en kerriepoeder toe.

Afhankelijk van hoe dik of dun je de soep wilt, kun je nog wat water met iets zout toevoegen.

Ben jij ook de keuken ingedoken om dit recept te maken? Leuk!

Plaats een reactie hieronder of laat jouw variant zien op Instagram of Facebook met de tag #GezondeGezinnen en #SimpelenGezond.

2 reacties

  1. Dicky op 20 november 2018 om 17:50

    Hij was heerlijk.
    groetjes Dicky

    • Laura-GezondeGezinnen op 20 november 2018 om 20:29

      Wat leuk om te lezen dat je de soep zo lekker vindt, Dicky!

Laat een reactie achter





Bekijk ook eens de handige kookboeken

Kookboek “Etenswijs III”

E-book “Suikervrije tussendoortjes”

E-book "Ontbijten doe je zo!"