Zonder pakjes en zakjes

Oh oh oh, wat vond ik dat in het begin lastig! Koken zonder pakjes en zakjes. Ik had eerlijk waar geen idee hoe ik dat moest aan pakken... Zat met mijn handen in het haar.

Gelukkig bleek het makkelijker dan ik dacht. Als je maar de juiste kruiden(mengsels) hebt om je gerecht op smaak te brengen. Op deze pagina laat ik zien hoe je op een simpele manier lekkere gerechten kunt maken zonder dat je pakjes of zakjes nodig hebt.

Enne... al zou je maar 1 keer per week zonder pakjes of zakjes koken, dan zijn dat al 52 gezondere maaltijden per jaar! Doe het stap voor stap.

zelf zonder pakjes en zakjes koken - gezondegezinnen.nl

Koken zonder pakjes en zakjes

Ik weet het nog zo goed, het moment dat we (manlief en ik) besloten om zonder pakjes en zakjes te gaan koken. Ik was net afgekickt van een jarenlange cola-light verslaving. Daar voelde ik me zo goed bij, dat ik ook de E-nummers uit de pakjes wereldgerechten en andere kant-en-klaar mixen niet meer in mijn…

Lees verder...
zelf nasi kruidenmix maken - gezondegezinnen.nl

Zelf nasi kruidenmix maken zonder E-nummers

Steeds meer mama’s willen hun kinderen laten opgroeien zonder ‘pakjes en zakjes’. Ik ben daar enorm groot voorstander van. Want ook al zijn de pakjes en zakjes makkelijk in het gebruik, erg gezond zijn ze niet. Te veel zout, E-nummers en andere toevoegingen; het heeft tegenwoordig weinig meer met ‘kruiden’ te maken.

Lees verder...
groentenoedels - gezondegezinnen.nl

Makkelijk meer groenten eten met groentenoedels

Laatst kreeg ik de vraag ‘hoe kan ik meer groenten eten?’ Dat blijkt voor veel moeders nog best wel een uitdaging te zijn. Vooral ook omdat groenten vaak alleen bij het avondeten gegeten wordt. Daarmee maak je jezelf afhankelijk van slechts 1 ‘groenten eetmoment’ per dag.

Lees verder...
Hollandse stamppot - gezondegezinnen.nl

Hollandse stamppot met kippenpootjes

Bij stamppot denk je snel aan boerenkool of hutspot, nietwaar? Toch kun je met heel veel andere soorten groenten ook heel makkelijk stamppot maken. Zo maken wij ook vaak stamppot van broccoli met bloemkool en bataat of stamppot rauwe andijvie met koolrabi.

Lees verder...