Zonder pakjes en zakjes

Oh oh oh, wat vond ik dat in het begin lastig! Koken zonder pakjes en zakjes. Ik had eerlijk waar geen idee hoe ik dat moest aan pakken... Zat met mijn handen in het haar.

Gelukkig bleek het makkelijker dan ik dacht. Als je maar de juiste kruiden(mengsels) hebt om je gerecht op smaak te brengen. Op deze pagina laat ik zien hoe je op een simpele manier lekkere gerechten kunt maken zonder dat je pakjes of zakjes nodig hebt.

Enne... al zou je maar 1 keer per week zonder pakjes of zakjes koken, dan zijn dat al 52 gezondere maaltijden per jaar! Doe het stap voor stap.

zelf gehaktkruiden maken - gezondegezinnen.nl

Gehaktkruiden zonder E-nummers

Zelf gehaktkruiden maken kan echt super simpel. Je hebt daar alleen een lege pot en deze ingrediënten voor nodig. Lekker én zonder ongewenste E-nummers. Lekker voor bij de broccoli-bataat stamppot met gehakt

Lees verder...
roergebakken spruitjes pastinaakpuree gehaktballetjes - gezondegezinnen.nl

Roergebakken spruitjes met pastinaakpuree en gehaktballetjes

Ik ben gek op spruitjes en in de wintermaanden eten we dan ook regelmatig spruitjes stamppot met pastinaak en gehakt. Een super lekkere combinatie. Veel lekkerder dan met piepers. En toch wilde ik eens iets anders proberen met deze kleine groen kooltjes. En zo is dit recept geboren. Erg smakelijk kan ik je zeggen 😉

Lees verder...
zelf ketchup maken - gezondegezinnen.nl

Zelf ketchup maken is leuk en super eenvoudig

Ook in de supermarktketchup zit vaak (veel) suiker. En dat is voor de smaak helemaal niet nodig. Vaak wel om het langer houdbaar te maken. Maar ook dat is niet meer nodig, want zelf ketchup maken is zo gedaan.

Lees verder...
foe yong hai - gezondegezinnen.nl

Foe Yong Hai zonder E-nummers

Sinds wij zonder pakjes en zakjes koken, gaan we ook niet meer naar de Chinees. Het liefste wil ik echt zo min mogelijk schadelijke E-nummers in mijn lichaam hebben en dus kwam er ook geen foe yong hai meer op tafel.

Lees verder...
pannenkoeken gezond jasje - gezondegezinnen.nl

Pannenkoeken in een gezonder jasje

Hoe kun je pannenkoeken nu een gezonder tintje mee geven? Eerlijk gezegd kan dat heel simpel. Door groenten of fruit aan je beslag toe te voegen. Je hoeft daarvoor alleen maar de volgende stappen te volgen!

Lees verder...
groentefriet - gezondegezinnen.nl

Zelf groentefriet maken is leuk!

Een frietje op z’n tijd vind ik nog steeds erg lekker. Al is dat natuurlijk niet het gezondste voedsel dat je kunt bedenken. En daarom maken wij ook weleens groentefriet. Een leuke manier om extra groenten te eten.

Lees verder...
graanvrije pizzabodem - gezondegezinnen.nl

De allerlekkerste granenvrije pizzabodem maak je zo

Wat heb ik een tijdlang gezocht naar hét recept voor een goede, lekkere maar wel graanvrije pizzabodem. En na wat geëxperimenteer in de keuken heb ik dan eindelijk de juiste receptuur gevonden. Jihoe! Er kan weer pizza gegeten worden in huize Nijman 😉

Lees verder...
pompoenpizza - gezondegezinnen.nl

Pompoenpizza voor extra groenten

Sinds kort hebben wij de pompoenpizza’s ontdekt. Kleine pizza’s gemaakt van pompoen. Een ideale manier om toch de lekkere smaak van pizza te proeven en dan in een gezonder jasje. Mea en Ize staan elke keer weer te springen en te juichen als we zeggen dat we vanavond pompoenpizza eten 😉

Lees verder...
zelf nasi kruidenmix maken - gezondegezinnen.nl

Zelf nasi kruidenmix maken zonder E-nummers

Steeds meer mama’s willen hun kinderen laten opgroeien zonder ‘pakjes en zakjes’. Ik ben daar enorm groot voorstander van. Want ook al zijn de pakjes en zakjes makkelijk in het gebruik, erg gezond zijn ze niet. Te veel zout, E-nummers en andere toevoegingen; het heeft tegenwoordig weinig meer met ‘kruiden’ te maken.

Lees verder...
groentenoedels - gezondegezinnen.nl

Makkelijk meer groenten eten met groentenoedels

Laatst kreeg ik de vraag ‘hoe kan ik meer groenten eten?’ Dat blijkt voor veel moeders nog best wel een uitdaging te zijn. Vooral ook omdat groenten vaak alleen bij het avondeten gegeten wordt. Daarmee maak je jezelf afhankelijk van slechts 1 ‘groenten eetmoment’ per dag.

Lees verder...