Toetjes & Zoetjes

Ondanks dat ik zoveel mogelijk suikervrij eet, vind ik zoet nog steeds erg lekker. Vooral dingen met cacao. Zoet hoort er zo nu en dan ook gewoon bij, vind ik. Als toetje of wanneer je erg lekkere trek hebt. Maar dan wel op een gezonde manier. Dus zonder geraffineerde suiker. En wel met `zoetsels´ die je bloedsuikerspiegel minder uit balans brengen.

Om dat te bereiken kies ik de ingrediënten voor toetjes en zoetjes ook altijd zorgvuldig uit. Op die manier raak je op twee manieren voldaan. Aan de ene kant omdat het toetje of (tussendoor) zoetje je voedt (in plaats van vult) en aan de andere kant omdat het zo lekker is. Eet smakelijk!

zuivelvrije kwarktaart met aardbeien - gezondegezinnen.nl

Zuivelvrije kwarktaart met aardbeien

Ben je op zoek naar écht een lekkere, zuivelvrije kwarktaart? Dan heb je die nu gevonden! Want dit is echt veruit de lekkerste en meest romige kwarktaart die ik ooit gemaakt en geproefd hebt. Maar dan wel zonder zuivel.

Lees verder...
bosvruchten toetje - gezondegezinnen.nl

Super snel toetje om van te smullen

Vind jij het klaar maken van het avondeten al lastig genoeg? En heb je dan ook niet nog eens zin om een verantwoord toetje klaar te maken? Maak dan dit recept eens. Het is echt een super snel toetje om te maken.

Lees verder...
gezonde candybar - gezondegezinnen.nl

Maak je eigen gezonde candybar

Sinds ik zo suikerbewust mogelijk eet, heb ik geen candybar meer aangeraakt. Alleen… had ik daar zo nu en dan toch best wel trek in. Dus ben ik in de keuken gedoken om te experimenteren en een eigen variant hierop te maken.

Lees verder...
roomijs - gezondegezinnen.nl

Roomijs met slechts 2 ingrediënten

Hoe mooi is dat!? Heerlijk roomijs maken met slechts 2 ingrediënten. Dit roomijs is vrij zuivel, gluten, e-nummers en toegevoegde suiker en nog helemaal gezond ook.

Lees verder...