Toetjes & Zoetjes

Ondanks dat ik zoveel mogelijk suikervrij eet, vind ik zoet nog steeds erg lekker. Vooral dingen met cacao. Zoet hoort er zo nu en dan ook gewoon bij, vind ik. Als toetje of wanneer je erg lekkere trek hebt. Maar dan wel op een gezonde manier. Dus zonder geraffineerde suiker. En wel met `zoetsels´ die je bloedsuikerspiegel minder uit balans brengen.

Om dat te bereiken kies ik de ingrediënten voor toetjes en zoetjes ook altijd zorgvuldig uit. Op die manier raak je op twee manieren voldaan. Aan de ene kant omdat het toetje of zoetje je voedt (in plaats van vult) en aan de andere kant omdat het zo lekker is. Eet smakelijk!

zuivelvrije kwarktaart met aardbeien - gezondegezinnen.nl

Zuivelvrije kwarktaart met aardbeien

Ben je op zoek naar écht een lekkere, zuivelvrije kwarktaart? Dan heb je die nu gevonden! Want dit is echt veruit de lekkerste en meest romige kwarktaart die ik ooit gemaakt en geproefd hebt. Maar dan wel zonder zuivel.

Lees verder...
zelfgemaakte bonbons - gezondegezinnen.nl

Bonbons om je vingers bij af te likken

De meeste, zo niet alle, bonbons uit de supermarkt zitten bommetje vol suiker. Iets waar je niet altijd op zit te wachten, toch? Dan is het goed te weten, dat je ook zelf heel simpel bonbons kunt maken.

Lees verder...
Energierepen - gezondegezinnen.nl

Energierepen voor een goed begin van je dag

Met dit recept voor gezonde energierepen kun je eindeloos variëren. Ik maak ze regelmatig en elke keer met een andere samenstelling van noten, pitten en zaden. Daar waar kant en klare supermarkt energy bars vaak enorm veel suiker bevatten, maak je dit recept met alleen maar suiker uit gedroogde vruchten en bessen.

Lees verder...
bosvruchten toetje - gezondegezinnen.nl

Super snel toetje om van te smullen

Vind jij het klaar maken van het avondeten al lastig genoeg? En heb je dan ook niet nog eens zin om een verantwoord toetje klaar te maken? Maak dan dit recept eens. Het is echt een super snel toetje om te maken.

Lees verder...
bananen toetjes met frambozen - gezondegezinnen.nl

Bananen toetje met frambozen uit de oven

De gemiddelde Nederlander eet ’s avonds na het avondeten nog een toetje. Dat is echt iets wat ‘ingebakken’ is in onze Hollandse cultuur. Op zich is daar niks mis mee; met het eten van een toetje. Het maakt de maaltijd vaak helemaal ‘af’.

Lees verder...
dadelnoten snoepjes - gezondegezinnen.nl

Super simpele dadelnoten snoepjes

Als ik de workshop ‘Gezond aan de eettafel’ geef, dan staat er altijd wel iets lekkers op tafel. En ook al ben ik van mening dat je prima zonder tussendoortjes de dag door kunt komen. Bij zo’n workshop hoort gewoon wat lekkers op tafel te staan. Omdat het zo lekker is.

Lees verder...
gezonde candybar - gezondegezinnen.nl

Maak je eigen gezonde candybar

Sinds ik zo suikerbewust mogelijk eet, heb ik geen candybar meer aangeraakt. Alleen… had ik daar zo nu en dan toch best wel trek in. Dus ben ik in de keuken gedoken om te experimenteren en een eigen variant hierop te maken.

Lees verder...
fruitsoep - gezondegezinnen.nl

Neem eens een fruitsoep als gezond toetje!

De meeste mensen lusten na de avondmaaltijd wel een ‘zoetigheidje’. Nu zijn lang niet alle supermarkt toetjes even gezond. Dit toetje is dat wel! Fruitsoep is een heerlijk gezond toetje en lekker zoet.

Lees verder...
Zomerse stoplicht ijsjes - gezondegezinnen.nl

Zomerse stoplicht ijsjes

Mijn dochters vragen er al weken om: “Mama, wanneer maak je nu eens stoplicht ijsjes voor ons…” Tja, het werd weleens tijd dat dat er van zou komen, want ik had het ze tenslotte beloofd. Alleen… ik zag er een beetje tegenop!

Lees verder...
chocoladevla - gezondegezinnen.nl

Romige lactosevrije chocoladevla

Chocoladevla…. als kind was ik er vroeger dol op! Heerlijk zo’n zoet glibberig toetje na het avond eten. Nu wil ik er niet meer aan denken. Veel te zoet als je het mij vraagt. Vandaar deze gezonde, suikervrije variant op de bekende chocoladevla.

Lees verder...