Soepen

Soep! Dat mag je mij het hele jaar door voorschotelen. Soep vind ik altijd lekker. Zelfs erwtensoep in de zomer. Al geef ik toe dat ik op een heel warme zomerdag een salade nog iets lekkerder vind 🙂

Maar soep kan altijd. En de meeste soepen zijn ook heel simpel te maken. Groenten snijden, in een pan net onder water zetten. Laten koken, pureren en op smaak brengen met zout en kruiden. That's it!

Maak altijd een grote pan en vries een deel in. Het kost je nu een paar minuten extra snijwerk en het levert je op een ander eetmoment super veel tijd op.

Bulkkoken, I love it!

broccolisoep - gezondegezinnen.nl

Super snelle en gezonde broccolisoep

Omdat broccoli steevast als eerste genoemd wordt door kinderen als ik vraag wat ze de lekkerste groenten vinden, wordt het hoogtijd dat ik eens een lekker broccolirecept deel. En wat is er nu makkelijker te maken dan een soepje?

Lees verder...
erwtensoep - gezondegezinnen.nl

Erwtensoep zonder die snerterwten

Erwtensoep kun je mij in elk jaargetijde voorschotelen, zo lekker vind ik het! Alleen at ik het niet meer zo vaak vanwege de spliterwten die er in horen. Ik kreeg daar altijd een opgeblazen gevoel van. En ja, erwtensoep zonder erwten leek mij helemaal niks, nietwaar?

Lees verder...