Soepen

Soep! Dat mag je mij het hele jaar door voorschotelen. Soep vind ik altijd lekker. Zelfs erwtensoep in de zomer. Al geef ik toe dat ik op een heel warme zomerdag een salade nog iets lekkerder vind 🙂

Maar soep kan altijd. En de meeste soepen zijn ook heel simpel te maken. Groenten snijden, in een pan net onder water zetten. Laten koken, pureren en op smaak brengen met zout en kruiden. That's it!

Maak altijd een grote pan en vries een deel in. Het kost je nu een paar minuten extra snijwerk en het levert je op een ander eetmoment super veel tijd op.

Bulkkoken, I love it!

lichtgebonden kippensoep - gezondegezinnen.nl

Licht gebonden kippensoep

Soep kun je me altijd voorschotelen, ’s winters, ’s zomers, als lunch of als avondmaal. Soep kan wat mij betreft altijd!

Lees verder...
zoete aardappelsoep - gezondegezinnen.nl

Zoete aardappelsoep met ingrediënten uit de supermarkt

Sinds wij de bataat, oftewel de zoete aardappel, hebben ontdekt, gebruiken we deze knol te pas en te onpas. Zo vinden wij broccoli of bloemkool met bataat veel lekkerder smaken dan met aardappel. En ook de combi rode kool met bataat is een topper.

Lees verder...
broccolisoep - gezondegezinnen.nl

Super snelle en gezonde broccolisoep

Omdat broccoli steevast als eerste genoemd wordt door kinderen als ik vraag wat ze de lekkerste groenten vinden, wordt het hoogtijd dat ik eens een lekker broccolirecept deel. En wat is er nu makkelijker te maken dan een soepje?

Lees verder...
aspergesoep met zalm - gezondegezinnen.nl

Heerlijke aspergesoep met zalm

Zo in de maanden april-mei-juni, zie je ze volop in de winkel liggen: asperges! En daar waar ik er vroeger van grilde, vind ik ze nu heerlijk! Gewokt met knoflook of heerlijk als soep.

Lees verder...
Portugeze vissoep - gezondegezinnen.nl

Portugese vissoep

Ben je gek op soep en wil je weer eens wat anders maken dan groenten- of kippensoep? Proef dan deze Portugese vissoep eens. Bij ons is dit recept bij toeval ‘geboren’.

Lees verder...
erwtensoep - gezondegezinnen.nl

Erwtensoep zonder die snerterwten

Erwtensoep kun je mij in elk jaargetijde voorschotelen, zo lekker vind ik het! Alleen at ik het niet meer zo vaak vanwege de spliterwten die er in horen. Ik kreeg daar altijd een opgeblazen gevoel van. En ja, erwtensoep zonder erwten leek mij helemaal niks, nietwaar?

Lees verder...
snelle tomatensoep - gezondegezinnen.nl

Super snelle tomatensoep

Heb je weinig tijd ’s avonds? Wil je een snelle soep als lunch? Of krijg onverwacht eters over de vloer? Deze tomatensoep staat echt super snel op tafel! Zorg dat je de ingrediënten standaard in huis hebt en je hebt altijd een soep bij de hand.

Lees verder...