Smoothies & Bowls

Smoothies vind ik dé ideale manier om extra groenten en fruit te eten. Voor mezelf en ook voor Mea en Ize. Je kunt daar zoveel in (ver)stoppen zonder dat je kinderen het door hebben. Echt super handig!

Daarnaast zorg ik er altijd voor de een smoothie te kauwen is. Je spijsvertering komt dan beter op gang. Eigenlijk zijn het dan ook meer bowls dan smoothies die we maken. Er wordt meer gelepeld dan geslurpt als we samen aan tafel zitten 😉

Stop, als het even kan, altijd iets van groenten of avocado in je smoothie. Dat is dan weer beter voor je bloedsuikerspiegel.

Eet smakelijk!

avocadomousse - gezondegezinnen.nl

Ontbijt mousse met avocado en noten

Dit is weer eens een heel ander ontbijt dan een broodje hagelslag of kaas. Deze avocadomousse is lekker fris door de limoen en romig door de avocado en kokosmelk. Ik vind een smoothie als ontbijt heerlijk al wil ik ook graag iets te kauwen hebben.

Lees verder...
havermout - gezondegezinnen.nl

Havermout met appel en blauwe bessen

Als er iets is wat ik ’s ochtends heel graag eet, dan is het wel havermout met appel en blauwe bessen. Njammie! Vanaf het moment dat ik geen gluten meer at, ging ik op zoek naar een ander ontbijt. Dan toch maar aan de pap, dacht ik?

Lees verder...
Chocolade smoothie - gezondegezinnen.nl

Chocolade smoothie

Deze chocolade smoothie is veruit mijn favoriet! Door de avocado verzadigt deze smoothie heel goed en zal je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen, waardoor je minder snel weer trek krijgt. Een win-win situatie dus.

Lees verder...