Smoothies & Bowls

Smoothies vind ik dé ideale manier om extra groenten en fruit te eten. Voor mezelf en ook voor Mea en Ize. Je kunt daar zoveel in (ver)stoppen zonder dat je kinderen het door hebben. Echt super handig!

Daarnaast zorg ik er altijd voor de een smoothie te kauwen is. Je spijsvertering komt dan beter op gang. Eigenlijk zijn het dan ook meer bowls dan smoothies die we maken. Er wordt meer gelepeld dan geslurpt als we samen aan tafel zitten 😉

En altijd met iets van groenten of avocado erin. Dat is dan weer beter voor je bloedsuikerspiegel.

Eet smakelijk!

avocadomousse - gezondegezinnen.nl

Ontbijt mousse met avocado en noten

Dit is weer eens een heel ander ontbijt dan een broodje hagelslag of kaas. Deze avocadomousse is lekker fris door de limoen en romig door de avocado en kokosmelk. Ik vind een smoothie als ontbijt heerlijk al wil ik ook graag iets te kauwen hebben.

Lees verder...
Lekkere zomerse perzik smoothie - gezondegezinnen.nl

Lekkere zomerse perzik smoothie

In de zomer, kunnen we volop zomerfruit eten. Je kunt mij bij wijze van spreken wakker maken voor een doos aardbeien of een perzik. Njammie! Hier kun je ook heel lekkere smoothies van maken.

Het fijne van een smoothie is, dat je hier ook groente in kan verwerken.

Lees verder...
havermout - gezondegezinnen.nl

Havermout met appel en blauwe bessen

Als er iets is wat ik ’s ochtends heel graag eet, dan is het wel havermout met appel en blauwe bessen. Njammie! Vanaf het moment dat ik geen gluten meer at, ging ik op zoek naar een ander ontbijt. Dan toch maar aan de pap, dacht ik?

Lees verder...
Prinsessen smoothie - gezondegezinnen.nl

Prinsessen smoothie

Door de aardbeien, frambozen en rode bietjes kleurt deze smoothie zo roze dat het een echte prinsessen smoothie is! Daar maak je jouw prinses vast heel blij mee en deze bietensmoothie zit ook nog eens bomvol goede stoffen! Ongemerkt krijgt je prinses extra groenten en fruit binnen.

Lees verder...
Chocolade smoothie - gezondegezinnen.nl

Chocolade smoothie

Deze chocolade smoothie is veruit mijn favoriet! Door de avocado verzadigt deze smoothie heel goed en zal je bloedsuikerspiegel minder snel stijgen, waardoor je minder snel weer trek krijgt. Een win-win situatie dus.

Lees verder...