Salades

Salades kun je zo simpel en uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig tijd dan combineer je een zak ijsbergsla met een blikje tonijn, wat olijven, tomaatje en kappertjes tot een snelle tonijnsalade.

En als je meer tijd hebt, dan kun je een salade met meer snijwerk maken, zoals bietjes, venkel of courgette. Maak altijd meer, dan heb je de dag erop een makkie 😉

Inspiratie nodig? Je vindt in dit deel van het GezondeGezinnen receptenboek verrassend veel soorten salades.

Eet smakelijk!

waldorfsalade - gezondegezinnen.nl

Verrassende waldorfsalade met zuurkool

Regelmatig ontstaan er bij ons in huize Nijman recepten ‘bij toeval’. Meestal als het tijd wordt om boodschappen te doen en dat we dan niet veel meer in huis hebben. Zo ook dit recept. We hadden nog een knolselderij in de schuur liggen en een pak zuurkool in de koelkast.

Lees verder...
snelle rauwkostsalade - gezondegezinnen.nl

Snelle rauwkostsalade met appel en wortel

Dat is toch wat we het liefst willen; gezond eten, maar dan wel snel en makkelijk klaar te maken. Gelukkig heb ik daar wel een paar goede ideeën voor en deze snelle rauwkostsalade is daar één van.

Lees verder...
simpele salade - gezondegezinnen.nl

Simpele salade met mango, ei en avocado

Om ’s middags minder snel snaaibuien te krijgen, is het heel effectief om deze simpele salade als lunch te nuttigen. Door de gezonde vetten uit de avocado en de eiwitten raak je sneller én langer verzadigd, waardoor je later op de middag geen graai doet in de snoeppot of koektrommel.

Lees verder...

Makkelijke sperziebonen salade als lunchgerecht

Meestal hoor ik van anderen dat ze geen tijd hebben om tussen de middag ‘uitgebreid’ een gezonde lunch klaar te maken. Er wordt liever een broodje kaas gesmeerd en dat elke middag weer. Zo zonde, want er zijn genoeg simpele, lekkere én makkelijk klaar te maken salades. Zo ook deze sperziebonen salade.

Lees verder...

Verrassende lunch salade van watermeloen en munt

Deze watermeloen feta salade bewijst weer eens dat salade meer is dan alleen een paar groene blaadjes met wat dressing. Fruit kan namelijk ook heel goed als basis voor salade dienen. Zeker in de zomer.

Lees verder...
makreelsalade - gezondegezinnen.nl

Gerookte makreelsalade

Deze overheerlijke makreelsalade hebben wij ooit eens “bij elkaar geraapt” met de ingrediënten die we nog hadden liggen. En het is een blijvertje geworden! Door de makreel krijg je gelijk je portie omega-3 vetzuren binnen en in de avocado zitten de gezonde omega-9 vetzuren.

Lees verder...