Salades

Salades kun je zo simpel en uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je weinig tijd dan combineer je een zak ijsbergsla met een blikje tonijn, wat olijven, tomaatje en kappertjes tot een snelle tonijnsalade.

En als je meer tijd hebt, dan kun je een salade met meer snijwerk maken, zoals bietjes, venkel of courgette. Maak altijd meer, dan heb je de dag erop een makkie 😉

Inspiratie nodig? Je vindt in dit deel van het GezondeGezinnen receptenboek een aantal eenvoudige en super lekkere salades.

Eet smakelijk!

bietensalade met zure haring - gezondegezinnen.nl

Bietensalade met zure haring

Vette vis is onder andere heel gezond voor je hersenen. Een lekkere manier om vaker vette vis te eten, is bijvoorbeeld via deze bietensalade met zure haring. Onze meiden smullen hier altijd volop van!

Lees verder...
snelle rauwkostsalade - gezondegezinnen.nl

Snelle rauwkostsalade met appel en wortel

Dat is toch wat we het liefst willen; gezond eten, maar dan wel snel en makkelijk klaar te maken. Gelukkig heb ik daar wel een paar goede ideeën voor en deze snelle rauwkostsalade is daar één van.

Lees verder...
simpele salade - gezondegezinnen.nl

Simpele salade met mango, ei en avocado

Om ’s middags minder snel snaaibuien te krijgen, is het heel effectief om deze simpele salade als lunch te nuttigen. Door de gezonde vetten uit de avocado en de eiwitten raak je sneller én langer verzadigd, waardoor je later op de middag geen graai doet in de snoeppot of koektrommel.

Lees verder...
makreelsalade - gezondegezinnen.nl

Gerookte makreelsalade

Deze overheerlijke makreelsalade hebben wij ooit eens “bij elkaar geraapt” met de ingrediënten die we nog hadden liggen. En het is een blijvertje geworden! Door de makreel krijg je gelijk je portie omega-3 vetzuren binnen en in de avocado zitten de gezonde omega-9 vetzuren.

Lees verder...