Baksels

In de keuken vind ik taarten maken het leukst. Of koekjes of repen of cakes. Baksels dus! In allerhande maten, vormen en smaken.

Het fijne van de baksels in het GezondeGezinnen receptenboek is, dat je ze niet alleen als traktatie hoeft te gebruiken. Ze kunnen ook heel goed dienen als (onderdeel van je) ontbijt of lunch. Wie had dat gedacht; een plak cake bij je lunch? Of een stuk taart als ontbijt?

Ik raad het je zeker aan, want deze recepten zijn lief voor je bloedsuikerspiegel. Je ervaart dus geen 'after lunch dip' en je kakt ook niet in na het eten van een van deze gezonde baksels. Daar zorgt de combinatie van ingrediënten wel voor. En ze zijn nog super lekker ook!

Snoepen zonder schuldgevoel, hoe heerlijk is dat?!

Rabarber amandelcrumble - gezondegezinnen.nl

Rabarber amandel crumble

In het voorjaar zie je de rabarber weer in de winkels liggen. Inmidels kan ik de zoetzure smaak van rabarber wel waarderen, al was dat vroeger wel anders, te zuur…. 😉 Met deze rabarber amandel crumble merk je niet veel meer van de zure smaak, terwijl ik ook niet al te veel kokosbloesemsuiker heb toegevoegd. Het is in ieder geval een lekkere en makkelijke manier om je kinderen meer groenten te laten eten. Want ja, rabarber is een groente.

Lees verder...
paleo chocolade cupcakes - gezondegezinnen.nl

Lekkere paleo chocolade cupcakes

Ik vind het altijd super leuk om te zeggen als er groenten in een baksel verwerkt is. Zo ook bij deze chocolade cupcakes. Courgette dit keer. En je proeft het niet eens terug, hoe geweldig is dat!?

Lees verder...
oerbrood - gezondegezinnen.nl

GezondeGezinnen oerbrood

Nederland broodland, wordt er vaak gezegd. Omdat we zo vaak en veel brood eten. Ik deed dat vroeger ook; veel brood eten. Het liefste met kaas of hagelslag; je kon me er bij wijze van spreken voor wakker maken 😉 Totdat ik er achter kwam dat mijn opgeblazen gevoel deels door brood werd veroorzaakt.

Lees verder...
suikervrije ontbijtkoek - gezondegezinnen.nl

Gezonde, suikervrije ontbijtkoek met chocolade

In de reguliere ontbijtkoek zit heel veel suiker en dat is voor je ontbijt onhandig. Deze variant met cacao is erg lekker en daarnaast ook nog eens een goede start van je dag. De noten in deze suikervrije ontbijtkoek zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel niet zo schommelt in de ochtend.

Lees verder...
paleo oliebollen - gezondegezinnen.nl

Heerlijke paleo oliebollen om je vingers bij af te likken

Bij de laatste dag van het jaar horen wat mij betreft echt oliebollen appelflappen. Binnen onze vriendengroep is het dan ook traditie dat we bij ouders van vrienden op oudjaarsdag de garage binnenstappen om oliebollen te bakken.

Lees verder...
appeltaartcake - gezondegezinnen.nl

Feestelijke appeltaartcake

Eind oktober is onze jongste dochter Ize jarig. En voor haar verjaardag wil ze graag appeltaart. Helaas ben ik niet zo’n held in het maken van appeltaart, dus maak ik liever een appeltaartcake… Super lekker en ook een stuk suikerbewuster dan de appeltaart bij de bakker of supermarkt vandaan.

Lees verder...
pannenkoekjes - gezondegezinnen.nl

Pannenkoekjes van banaan, courgette en havermout

Als kind was ik al gek op pannenkoeken, poffertjes en pannenkoekjes, je kon me er bij wijze van spreken voor wakker maken 😉 Als ik jarig was, dan wilde ik graag pannenkoeken eten. Mijn vader bakte de allerlekkerste.

Lees verder...
kokos citroencake - gezondegezinnen.nl

Kokos citroencake

Deze kokoscitroencake is bij veel volgers van GezondeGezinnen favoriet! Ik snap dat wel, want voor een cake is deze variant supergezond. Hij is namelijk suikerarm. En de suiker die er in zit heeft nauwelijks effect op je bloedsuikerspiegel doordat er ook kokos, amandel en eieren in verwerkt zijn.

Lees verder...
krentenbollen van bakbanaan - gezondegezinnen.nl

Zelf glutenvrije krentenbollen maken van bakbanaan

Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt liggen: bakbananen. En wat kun je er eigenlijk mee doen? Glutenvrije krentenbollen van maken! In het begin heb ik best lopen stoeien om dit recept goed te krijgen, ik vond het te snel te zoet.

Lees verder...
brownie zonder zuivel en gluten - gezondegezinnen.nl

Brownie zonder zuivel en gluten

Bij verjaardagen hoort taart, vind ik. Het liefste wel eentje zonder gluten, zuivel en met zo min mogelijk suiker. Dat dan weer wel. Want op mijn verjaardag wil ik geen buikpijn krijgen. Regelmatig maken wij dan deze brownie.

Lees verder...