Baksels

In de keuken vind ik bakken het leukst. In allerhande maten, vormen en smaken.

Het fijne van de baksels in het GezondeGezinnen receptenboek is, dat ze lief zijn voor je bloedsuikerspiegel. Je ervaart dus geen 'after lunch dip' en je kakt ook niet in na het eten van een van deze gezonde baksels. Daar zorgt de combinatie van ingrediënten wel voor. En ze zijn nog super lekker ook!

Snoepen zonder schuldgevoel, hoe heerlijk is dat?!

pannenkoekjes - gezondegezinnen.nl

Pannenkoekjes van banaan, courgette en havermout

Als kind was ik al gek op pannenkoeken, poffertjes en pannenkoekjes, je kon me er bij wijze van spreken voor wakker maken 😉 Als ik jarig was, dan wilde ik graag pannenkoeken eten. Mijn vader bakte de allerlekkerste.

Lees verder...
brownie zonder zuivel en gluten - gezondegezinnen.nl

Brownie zonder zuivel en gluten

Bij verjaardagen hoort taart, vind ik. Het liefste wel eentje zonder gluten, zuivel en met zo min mogelijk suiker. Dat dan weer wel. Want op mijn verjaardag wil ik geen buikpijn krijgen. Regelmatig maken wij dan deze brownie.

Lees verder...
glutenvrije pepernoten - gezondegezinnen.nl

Glutenvrije & suikerbewuste pepernoten

Pepernoten horen wat mij betreft echt bij het Sinterklaasfeest! En wat is er nu leuker dan zelf pepernoten maken met je kinderen! Mijn meiden staan dan te springen hoor, als ze zelf pepernoten mogen maken.

Lees verder...
mug cake - gezondegezinnen.nl

Bosvruchten mug cake

Als er iets een snel ontbijt- of een “ojee, er staat visite voor de deur en ik heb niks lekkers in huis”-recept is, dan is dit het wel: mug cake!

Lees verder...