Licht gebonden kippensoep

Soep kun je me altijd voorschotelen, ’s winters, ’s zomers, als lunch of als avondmaal. Soep kan wat mij betreft altijd!

lichtgebonden kippensoep - gezondegezinnen.nl

Laatst maakte manlief, op verzoek van onse jongste dochter Ize, deze lekkere kippensoep. We hebben zitten smullen. Zelfs Mea, die ’s avonds vaak niet zo heel veel eet, schepte 3(!) keer op. Dat zegt genoeg toch…?! Het lijkt veel werk om deze soep te maken en eerlijk gezegd valt het best wel mee.

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 2 liter kippensoep

  • 500-600 gram kippenpoten
  • 4 uien
  • 1 courgette
  • 40 gram boekweit
  • 1 kleine eetlepel Keltisch zeezout
  • 1,7 liter water
  • 400 gram soepgroenten

 

En zo maak je deze lichtgebonden soep

Kook de kippenpoten met het Keltisch zeezout gaar in de hierboven genoemde hoeveelheid water. Als de pan op het vuur staat, snij je intussen de ui en courgette in stukjes. Dat hoeft niet heel fijn, want de kippensoep wordt straks ook nog gepureerd.

Als de kippenpoten gaar zijn, dan haal je deze eruit. Laat de poten even afkoelen en pluk dan het vlees van de botten af. Houd het kippenvlees apart. Kook dan de boekweit, ui en courgette gaar in de overgebleven bouillon. Voeg aan het einde het vel van de kippenpoten erbij (hier zitten heel gezonde stoffen in én maken je soep super smakelijk).

Pureer de kippensoep tot een glad geheel en voeg aan het einde de soepgroenten en kippenvlees toe. Laat nog even door koken en klaar is deze heerlijke, lichtgebonden kippensoep.

Heb je geen boekweit of wil je geen gebonden soep, dan kun je de boekweit ook prima achterwege laten. Het voordeel van een licht gebonden soep is wel, dat de soepgroenten en vlees niet linea recta naar de bodem van je soepkom zakken 😉 Het is maar net wat je lekker vindt of wat je gewend bent.

Ben jij ook de keuken ingedoken om dit recept te maken? Leuk!

Plaats een reactie hieronder of laat jouw variant zien op Instagram of Facebook met de tag #GezondeGezinnen en #SimpelenGezond.

Laat een reactie achter

Bekijk ook eens de handige kookboeken

Kookboek “Etenswijs III”

E-book “Suikervrije tussendoortjes”

E-book "Ontbijten doe je zo!"