Lekkere paleo chocolade cupcakes

Ik vind het altijd super leuk om te zeggen als er groenten in een baksel verwerkt is. Zo ook bij deze chocolade cupcakes. Courgette dit keer. En je proeft het niet eens terug, hoe geweldig is dat!?

paleo chocolade cupcakes - gezondegezinnen.nl

Deze paleo chocolade cupcakes zijn door de courgette niet alleen gezond te noemen, door het amandelmeel en kokosolie houd je na het eten van deze lekkernij ook nog eens je bloedsuikerspiegel mooi in balans. Dus geen energiedip naderhand.

Mea en Ize helpen vaak mee met het maken van dit soort baksels. Toen we deze maakten, konden ze haast niet wachten om ze ook daadwerkelijk te verorberen. Ze waren het er allebei over eens, deze cupcakes smaken verrukkelijk!

 

Dit heb je nodig voor ongeveer 16 paleo chocolade cupcakes

  • 250 gram dadels
  • 50 gram chocolade (>70% cacao)
  • 4 kleine eieren
  • 100 gram ongezoete appelmoes
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram courgette
  • 150 gram kokosolie
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 50 gram (rauwe) cacao
  • 2 theelepels bakingsoda
  • 1/2 theelepel Keltisch zeezout

 

En zo maak je deze heerlijke chocolade cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast 16 cupcakevormpjes klaar. Maal de lijnzaad fijn in een keukenmachine. Houd dit even apart. Ontpit de dadels en meng deze dan samen met de chocolade, eieren en appelmoes in een keukenmachine totdat het een gladde massa geworden is.

Voeg dan het amandelmeel, gemalen lijnzaad, cacao, bakingsoda en Keltisch zeezout toe en mix dit ook tot een egale massa. Schep dit over in een grote kom. Maal dan de courgette fijn in de keukenmachine. Smelt de kokosolie op zacht vuur. Voeg dan de courgette en de kokosolie toe aan de grote kom en meng alles goed door elkaar.

Vul de cupcakevormpjes met een flinke schep browniemengsel. Zet de vormpjes dan voor zo’n 25 minuten in de oven.

 

Variatie & Tips

Deze paleo chocolade cupcakes blijven lekker smeuïg door de courgette. In plaats van courgette kun je trouwens ook gekookte bietjes gebruiken.

Wij hadden laatst geen appelmoes in huis, maar hadden wel de dag ervoor kweeperenmoes gemaakt. Ook dat smaakt prima in dit recept.

Je kunt elke cupcake nog versieren met een (pecan)noot; dat staat extra feestelijk 😉

Is er iemand met een notenallergie in huis? Vervang dan het amandelmeel door een mengsel van gemalen pompoenpitten en zonnebloempitten.

 

Ben jij ook de keuken ingedoken om dit recept te maken? Leuk!

Plaats een reactie hieronder of laat jouw variant zien op Instagram of Facebook met de tag #GezondeGezinnen en #SimpelenGezond.

Laat een reactie achter





Bekijk ook eens de handige kookboeken

Kookboek “Etenswijs III”

E-book “Suikervrije tussendoortjes”

E-book "Ontbijten doe je zo!"