Hi, ik ben Laura - gezondegezinnen.nl

Vanaf de dag dat ik besloot om gezonder te gaan eten, is mijn leven voorgoed veranderd. En daar ben ik elke dag nog steeds enorm blij om. Door goed voor jezelf én voor je koters te zorgen, kun je echt veel meer genieten van elkaar én ervaar je veel meer vrijheid. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om gezondheidsklachten of de toekomst van jezelf en je koters. Mijn persoonlijke verhaal is daar een heel mooi voorbeeld van.

"Het is mijn missie én passie om mama's zoals jij en ik te helpen om voeding op een simpele manier gezond te maken"

Moe, buikpijn & het roer om

Tijdens de puberteit werd ik geteisterd door een vermoeidheid waar geen oorzaak voor gevonden werd. Ik voelde me altijd maar moe, zelfs zo moe dat ik mijn huiswerk niet goed kon maken. Daardoor heb ik de 5e klas van het VWO over moeten doen. Herhaaldelijk bloedprikken bij de huisarts wees niets uit, ik bleef me moe voelen. Totdat ik het advies kreeg om suiker te laten staan. Dat advies heeft me enorm goed gedaan! Ik voelde me door de weken heen veel energieker worden en heb ik met een mooie cijferlijst mijn VWO diploma gehaald.

 

Ik ging studeren, medische biologie. In Amsterdam. Helaas kwam de vermoeidheid weer in volle hevigheid terug. Tijdens mijn stage werd het zelfs zo erg, dat ik naar het AMC ging voor diverse onderzoeken. Daar kwam niets uit. Behalve dat het 'tussen mijn oren' zou zitten. Dat was nu niet echt het antwoord waar ik, als twintiger, op zat te wachten kan ik je vertellen...

 

De vermoeidheid bleef aanwezig. Al voelde ik me de ene dag wel wat beter dan de andere. Zo zijn er jaren voorbij gegaan. Jaren waarin ik gewerkt hebt, altijd parttime, want 5 dagen in de week, dat redde ik niet. Net als leuke, gezellige, lange avonden met vriendinnen. Ik deed wel mee, alleen mocht ik daar altijd een paar dagen voor uit trekken, om daar van bij te komen.

 

Ik bleef dus moe en dat was ik inmiddels spuugzat. Net als de buikklachten die ik dagelijks was gaan ervaren sinds 2008. Ondanks dat ik mama was geworden van onze prachtige dochters Mea (2011) en Ize (2012), leek het elke avond wel alsof ik 5 maanden zwanger was, zo'n opgeblazen buik had ik. Dat mocht echt veranderen. Het roer mocht om! Ik wilde weer de energiekste versie van mezelf worden, zonder al die nare, vage klachten. Ik wilde weer genieten van mijn leven. Van ons gezinsleven. Mijn doel was helder:

"De energiekste versie van mezelf worden zodat ik samen met manlief en dochters volop kan genieten van ons fijne gezinsleven én samen een gezonde toekomst tegemoet gaan"

En dat allemaal op een zo'n praktisch en simpel mogelijke manier, want ik houd niet van gedoe.

Het werkende gezinsleven is tenslotte al druk genoeg.

Life changing!

Ik kwam erachter dat mijn buikklachten veroorzaakt werden door een overgevoeligheid voor gluten en lactose. En niet, zoals ik eerder dacht, door de veeleisende baan die ik had binnen de pharmaceutische industrie.

Manlief Rick en ik besloten om 'anders' en in ieder geval gezonder te gaan eten. Geen gluten meer, geen zuivel meer, koken zonder pakjes en zakjes en nog meer minderen met suiker. Dat besluit is voor mij ‘life changing’ geweest. Dat klinkt misschien populair en dat was het wel, life changing.

Deze andere, gezondere manier van eten heeft mijn leven echt in positieve zin enorm veranderd. Ik kan het niet anders noemen. En niet alleen voor mij ook voor manlief en dochters. Onze dochters hebben nu geen last meer van eczeem. En manlief reageert niet meer chagrijnig als hij niet 'op tijd' eet.

En ik? Ik voelde me met de dag energieker én gezonder worden. Letterlijk gezonder, want mijn vermoeidheid- en buikklachten verdwenen. En ook ik reageer niet meer snauwerig en kortaf als ik niet op tijd eet. Dat heeft me zoveel vrijheid en energie opgeleverd. Dat gun ik jou ook! Natuurlijk heb ik ook weleens een minder goede dag, that's life. Dat hoort er bij en dat is ook helemaal niet erg. Meestal weet ik dan wel waar het aan ligt, omdat ook ik me weleens laat verleiden door iets te eten wat minder handig is. Als dat gebeurt, dan is het even balen en ik pak altijd de draad weer op, want ik weet waar ik het voor doe.

Mijn vrijheid weer terug

 

Vanaf het moment dat ik besloot mijn doel, om weer de energiekste versie van mezelf te worden, waar te maken, voel ik me ook zoveel vrijer! Vrij omdat ik me niet meer opgelaten hoef te voelen, want ik heb geen last meer plotselinge stinkwinden. Vrij omdat ik me niet meer door de dag heen hoef te slepen. Vrij omdat ik kan doen wat ik wil, zonder mezelf af te hoeven vragen of ik dat wel aan kan. Vrij om weer leuke kleding te dragen, omdat mijn buik weer plat is.

De vermoeidheid heeft geen invloed meer op mijn dagelijks leven. Dat maakt mij zo enorm blij en enthousiast. Natuurlijk voel ik me ook weleens moe, dan heb ik gewoon te veel gedaan 😉 Dat is een heel andere vermoeidheid dan wanneer vermoeidheid je leven beheerst.

 

Het heeft mij zelfs mijn droombaan opgeleverd. Want met mijn ervaring én achtergrond als medisch bioloog, orthomoleculair voedingsdeskundige en epigenetisch therapeut heb ik al honderden gezinnen mogen helpen om hun droom waar te maken. De ene keer met een paar kleine, simpele tips. De andere keer door middel van een online programma of persoonlijke coaching. Ik geniet daar zo enorm van!

Puzzelstukjes

Erachter komen waar je vermoeidheid of klachten vandaan komen kán een puzzel op zich zijn. Elke keer weer vind ik het zo mooi om te zien, hoe de puzzelstukjes bij de mama's op hun plek vallen. Ik heb ze geleerd hoe ze met deze puzzel om kunnen gaan.

Doordat ze dat leren, ervaren ze weer rust binnen hun gezin. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken en genieten ze volop van hun kinderen. En doordat de mama's weten wat goed is voor zichzelf, geven ze gelijk het goede voorbeeld aan hun kinderen. Zo groeien hun kinderen ook gezond op. Het hele gezin gaat dus een gezonde(re) toekomst tegemoet. Dat ik hun daarmee mag helpen, geeft mij zo enorm veel voldoening en energie. Deze energie kan ik steeds weer opnieuw inzetten om mama's zoals jij en ik te helpen met deze puzzel.

Header Samen met mijn meiden

Ik geloof dat ALLE kinderen in Nederland gezonder kunnen opgroeien dan nu het geval is. Daarom is het mijn missie om mama's zoals jij te helpen om voeding ook op een simpele manier gezond te maken.

Zodat jouw kind ook daadwerkelijk die gezonde toekomst tegemoet gaat. Je kind weet niet beter... je kind heeft jou als voorbeeld. Als jij, lieve mama, gezond eet, leeft en geniet, dan volgt je kind als vanzelf... 

Lijkt je dat lastig? Geen zorgen. Je bent hier op de juiste plek, want dat is precies waar ik jou én je gezin mee kan helpen.

"Je hoeft het niet alleen te doen... We doen het samen!"

Nieuwsgierig naar wat er, naast mijn persoonlijke ervaringen, nog meer op mijn 'CV' staat?    😉

 

2002: Drs. Medische biologie (na de biologielessen op het VWO mijn eerste diepe duik in het menselijk lichaam en in alle processen die ons leven mogelijk maakt)

2014: NLP practitioner (neurolinguistisch programmeren maakt je bewust van wat je onbewust doet, waardoor je belemmerende overtuigingen die je gezondheid in de weg staan, kunt tackelen)

2015: Orthomoleculair voedingsdeskundige (met de juiste voedingsstoffen én supplementen bevordert de orthomoleculaire geneeskunde jouw gezondheid)

2019: Epigenetisch therapeut en orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut (HBO) (binnen de epigenetica kijken we naar welke invloed de omgeving, in de breedste zin van het woord (voeding, stress, beweging, ontspanning etc), invloed heeft op je gezondheid en hoe je door middel van voeding en suppletie je gezondheid kunt verbeteren)

Met daarnaast nog diverse 'losse' cursussen, zoals: - Voeding en suppletie voor het zieke kind - Voedselintoleranties en allergieën - Sport en voeding - Metabool syndroom - Adem en koudetraining - gewichtsbeheersing - farmacologie

 

Praktijk GezondeGezinnen
De Omloop 9
1566GV Assendelft

06-125 346 14
info@gezondegezinnen.nl

KvK: 6491345

Beroepsvereniging: www.WBEG.nl

Algemene Voorwaarden
Privacy Verklaring

Heb je ook zin in lekkere recepten, simpele tips & gezonde inspiratie?

Vraag dan het online GezondeGezinnen e-zine aan 🙂

Het GG e-zine verschijnt wekelijks en afmelden kan elke e-mail

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Online support - chat
 
Chat
 
Online support - chat
+