Is het alleen maar een kwestie van gewoon doen?

“Nou... ik ben voeding- en gezondheidcoach, dus ik weet wel het een en ander af van wat gezond is en wat niet” zei ik. ;-) De moeder met wie ik sprak, was gelijk enthousiast, want ze wilde na haar zwangerschap wel een paar kilo kwijt.

Is het alleen maar doen - gezondegezinnen.nl

Dan weet je het wel hè?

Voor haar zwangerschap was ze 10kg lichter met behulp van een dieet.  En daar voelde ze zich veel beter bij. “Maar ja, toen werd ik zwanger, en dat weet je het wel hé?” zei ze.

Ja, ik weet dat veel vrouwen (flink) aankomen tijdens hun zwangerschap en dat ze daarna moeite hebben om het daarna weer van de heupen af te krijgen. Ik weet ook dat het niet nodig is. Tenminste als je de juiste voeding eet tijdens je zwangerschap. Dat vertelde ik haar niet, want haar dochtertje was inmiddels 10 maanden en het gaat om het nu en niet om toen.

Ze zei dat ze mijn website zou gaan bekijken. Ik hoor dat wel vaker, alleen gebeurt dat niet altijd. Te druk, toch geen zin, te lastig… Maar niet voor deze mama! Haar man sprak me een paar dagen later aan en vertelde dat hij zijn vrouw de hele avond ‘kwijt was’ omdat ze mijn website aan het doorspitten was. Hé, dat is goed nieuws, want dat betekent dat ze echt iets aan haar gewicht en gezondheid wil doen. En daar houd ik van!

 

Ik herken me zo in jou

Toen we elkaar daarna weer tegen kwamen riep ze uit “Oohhh, ik herken me zo in jouw verhaal! Ik voel me ook zo vaak moe en ik heb ook zo’n last van een opgeblazen gevoel. Misschien moet ik ook maar eens brood laten staan….” Ik legde haar uit hoe ze dat kunt doen en hoe ze met behulp van een voedingsdagboek uit kan zoeken wat de oorzaak van haar klachten waren.

Er werd havermout gekocht en manlief en dochtertje aten ook mee. Hun oogappeltje zat er gelijk van te smullen! Voor haar en manlief was er nog een aanpassing nodig om het (nog) lekkerder te maken. Iets wat ze met beide handen aanpakten. Hoppa! En dat vind ik zo tof! Gewoon gelijk beginnen met iets gezond(ers) toevoegen. En niet moeilijk doen of het uit te stellen. En het recept aanpassen zodat het bij haar en haar gezin past.

 

Begin gewoon!

Dat is wat ik jou ook aanraad. Begin gewoon! Start vandaag nog met iets (extra) gezonds toe te voegen. En bouw dat stap voor stap uit.

Irma doet dat nu ook met haar gezin. Toen ik haar een tijdje later weer sprak, en vroeg of ze nog ergens tegenop zag, antwoordde ze: “nee, het is gewoon een kwestie van doen. Alleen misschien het plannen. Vooral ’s morgens als ik vroeg naar mijn werk moet. Daar gaat ze nog over nadenken hoe ze dat handig kan aanpakken. Lukt het haar niet, dan schakelt ze mijn hulp in.

En dat kun jij natuurlijk ook! Ga het gewoon doen! Start vandaag nog, dat is echt het allerbeste moment. En lukt iets niet, loop je ergens tegenaan? Dan neem je gewoon contact met me op. Een ‘Op weg-gesprek’ van 20 minuten is altijd gratis.

Dus ja, het is echt een kwestie van ‘gewoon’ doen, of in ieder geval een kwestie van beginnen. Want zonder begin heb je ook geen einde. En zonder einde bereik je zeker je doel niet 😉

Dus begin, houd je doel voor ogen, vier je resultaten en verzin geen excuses om het niet te doen. Dat is zo anno 2011 😉

Vorige bericht

Volgend bericht

Laat een reactie achter