De rol van geuren en beelden bij eetbuien

De rol van geur en beelden bij eetbuien

Het is zaterdagochtend. Je loopt door de winkelstraat en je ruikt de heerlijke geur van versgebakken brood en koekjes. De bakker heeft zijn best gedaan, want het ruikt zalig. Je staat even stil voor de etalage. Het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit!

Lees verder...
eetbuien voorkomen - gezondegezinnen.nl

Zo kun je eetbuien voorkomen

Kun jij, net als ik, ook zo enorm genieten van een zak chips, een reep chocolade of handje drop? Maar weet je ook, net als ik, dat je je veel fijner en gelukkiger voelt als je dit allemaal links laat liggen?

Lees verder...
daarom zijn omega-3 vetzuren vet belangrijk - gezondegezinnen.nl

Daarom zijn omega-3 vetzuren zo vet belangrijk voor je!

Je hebt er vast weleens van gehoord: omega-3 vetzuren. Maar wat zijn dat eigenlijk? Wat doet omega-3 in je lijf en waarom is het zo belangrijk? Ik vertel je er graag meer over. Maar eerst iets meer over welke verschillende soorten vetten er allemaal zijn.

Lees verder...
100% zoet voor jezelf en volop energie - gezondegezinnen.nl

100% zoet voor jezelf en volop energie

Het staart je aan.. daar in de keukenla.. je weet dat het er ligt.. zal ik?
Het was zo’n zware dag vandaag, je bent moe van alle zorgen en heen en weer rennen.
Eén stukje heb je wel verdiend. Toch?

Lees verder...
Dit doet de juiste voeding met je

Dit doet de juiste voeding met je – succesverhaal

Vandaag deel ik graag het succesverhaal van Susan met je. Susan is moeder van 2 kinderen en zij is veel te zwaar. Ze wil afvallen, want haar gewicht heeft effect op haar gezondheid. Er moet écht iets gebeuren. Dus Susan kwam bij mij.

Lees verder...
goede voornemens - gezondegezinnen.nl

5 concrete tips om jouw goede voornemens te laten slagen

Een van de vragen die vaak opkomt nadat iemand jou de beste wensen heeft gewenst, is: “En, doe jij nog aan goede voornemens?”
Slechts 10% van degenen die nu vol goede moed begint, houdt het ook daadwerkelijk het hele jaar vol… Schrikbarend weinig als je het mij vraagt.

Lees verder...
Hoe laat ik mijn kind nieuwe smaken proeven - gezondegezinnen.nl

Hoe laat ik mijn kind nieuwe smaken proeven?

Ken jij ook dat liedje “Op woensdag soep, dat lusten we zo graag. Op dinsdag spaghetti, dat lusten we zo graag. Op maandag boontjes… etc”?

Lees verder...
Het nut van het nemen van een ijsbad - gezondegezinnen.nl

Het nut van het nemen van een ijsbad

Een ijsbad, waar begin je aan? Veel mensen om me heen vroegen zich echt af waar ik aan was begonnen. Ook hadden ze zo iets van ‘nou, jij liever dan ik’. In eerste instantie best begrijpelijk, want wie laat zich nu vrijwillig onderdompelen in een ijsbad met water van slechts 3 graden? Nou, ik dus!

Lees verder...
Kun je ook te veel eten van gezonde dingen - gezondegezinnen.nl

Kun je te veel eten van gezonde dingen?

Wat eet jij zoal op een dag? Dat is een vraag die ik weleens gesteld krijg. En ehmm, daar kan ik met 1 woord op antwoorden: veel! En er zijn van die momenten dat ik zelf ook weleens denk, nou Lau, dat is echt wel heel veel eten dat op je bord ligt hahaha

Lees verder...
Is het alleen maar doen - gezondegezinnen.nl

Is het alleen maar een kwestie van gewoon doen?

“Nou… ik ben voeding- en gezondheidcoach, dus ik weet wel het een en ander af van wat gezond is en wat niet” zei ik. 😉 De moeder met wie ik sprak, was gelijk enthousiast, want ze wilde na haar zwangerschap wel een paar kilo kwijt.

Lees verder...

Volg me op Instagram